Hoog in zoekmachine

“de juiste zoekwoorden optimaliseren”

De basis van een website optimalisatie campagne

Het uitvinden van de juiste zoekwoorden (in SEO land keywords genoemd) is de basis van een goede website optimalisatie campagne. Het heeft alleen zin uw website te optimaliseren voor zoekwoorden, die het juiste publiek opleveren.

Het bepalen van de juiste zoekwoorden

Eén van de meest gemaakte fouten bij zoekmachine optimalisatie is dat er te weinig stil gestaan wordt bij de het bepalen van de keywords. Maar al te vaak denkt men precies te weten waarmee klanten zoeken en/of probeert men zoveel mogelijk verkeer op de website te krijgen. Een goede optimalisatie begint met het bepalen van zoekwoorden die zoveel mogelijk potentiële klanten opleveren.
Tips voor het bepalen van de juiste zoektermen:

Vakjargon
Vermijd vakjargon. Een toppositie in de zoekmachines met typisch vakjargon levert op zijn hoogst bezoek op van de concurrent en niet van potentiële klanten. Verplaatsen in de klant is van essentieel belang.
Te algemene zoektermen
Ga goed na wat u aanbiedt. Over het algemeen heeft iedereen wel een bepaald specialisme; breng dit tot uiting in de zoektermen. Als u houten vloeren verkoopt is een zoekwoord als vloeren veel te algemeen. Optimaliseren voor houten vloeren is niet alleen gemakkelijker maar levert ook veel gerichter bezoek op.
Bepaal het doel van de te optimaliseren website
Wat wilt u bereiken; meerverkopen, grotere naamsbekendheid, informatie voorziening? Voor u een doel kunt bereiken zult u het eerst moeten definiëren.
Gebruik kennissen, collega’s en vrienden
Vraag aan zoveel mogelijk kenissen met welke zoekopdrachten zij zouden zoeken in de zoekmachines met in het achterhoofd uw doelstelling. In ons geval zouden wij bijvoorbeeld kunnen vragen welke zoekopdrachten zij zouden gebruiken als ze opzoek zijn naar iemand die hun website een hogere positie in de zoekmachines kan bezorgen. Een dergelijke vraag zal een diversiteit aan zoekopdrachten laten zien bijvoorbeeld:
  • website hoger in zoekmachine
  • website hoog zoekmachines
  • zoekmachine optimalisatie
  • website optimalisatie
  • optimaliseren website
Bekijk de websites van uw concurrenten
Net zo goed als u in het “normale” leven inde gate houdt wat de concurrent doet kunt (moet) u dit ook op het internet doen. Bestudeer de broncode van hun site (Ctrl +U op het toetsenbord) zodat u weet waarmee ze bezig zijn.
Maak gebruik van hulpprogramma’s
Op het internet zijn verschillende zogenaamde “keyword suggestion tools” te vinden. Met name het hulpprogramma van de zoekmachine Google is bijzonder handig bij het bepalen van de juiste zoekwoorden. Klik hier voor het hulpprogramma voor zoekwoorden van Google (Link opent in een nieuw venster).
Lange zoekwoorden
Er wordt veel meer gezocht met twee, drie of meer woorden in een zoekopdracht dan slechts met een. Optimaliseren voor zoektermen die uit meer dan een woord bestaan is gemakkelijker en levert gerichter bezoek op. Doen wij nu in “optimalisatie”, “website optimalisatie” of “zoekmachine website optimalisatie”?

Zoekwoorden analyse

Wij kunnen een uitgebreide zoekwoord analyse voor uw website uitvoeren. Dit kan in combinatie met een eventuele website optimalisatie of los hiervan. Neem voor de mogelijkheden geheel vrijblijvend contact op.

Uw website optimaliseren?

neem vandaag nog contact op

One thought on “Hoog in zoekmachine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *